П`ятниця, 29.03.2024, 06:52

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » СИСТЕМА ЕЛЕКТРОННОГО АДМІНІСТРУВАННЯ ПДВ
СИСТЕМА ЕЛЕКТРОННОГО АДМІНІСТРУВАННЯ ПДВ
ЗмиевскаяГНИДата: Вівторок, 02.06.2015, 11:06 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Шановні платники податків! 02.06.2015 року з 15-00 до 16-00 год. відбудеться      
інтернет-конференція з начальником ДПІ у Зміївському районі Гапон О.В.     
на тему: "Застосування системи електронного адміністрування ПДВ". Запрошуємо вас прийняти участь у інтернет-конференції та отримати відповіді на актуальні запитання.
 
ГапонДата: Вівторок, 02.06.2015, 15:16 | Повідомлення # 2
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата ТамараСергеевна ()
Що передбачає електронне адміністрування ПДВ, які його складові?
Доброго дня! Дякую за запитання.
Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України» № 1617-VII передбачено створення системи електронного адміністрування податку на додану вартість. Система електронного адміністрування ПДВ дозволить скоротити можливості для зловживань працівників податкової сфери і разом з тим створить умови для унеможливлення отримання незаконного бюджетного відшкодування для платників, чим збільшить надходження до бюджету.
Основні моменти, передбачені системою електронного адміністрування ПДВ, передусім, полягають у тому, що в день реєстрації платника у системі електронного адміністрування ПДВ на нього автоматично відкривається рахунок. Податкові накладні будуть складатись виключно в електронному вигляді та реєструватися в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) незалежно від розміру податку в одній податковій накладній. Також за допомогою електронного адміністрування ПДВ можливо буде визначити умову для надання права реєстрації податкових накладних в ЄРПН, тобто, наявність сум податку за отриманими податковими накладними на момент реєстрації, за їх недостатності — поповнення рахунку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість та сума сплати податку при ввезені товарів на митну територію України.
Відшкодування ПДВ експортерам та інвесторам в автоматичному режимі буде здійснюватися на місяць раніше, ніж зараз. Внаслідок цього зменшиться кількість обтяжливих для бізнесу звірок і перевірок.
 
ГапонДата: Вівторок, 02.06.2015, 15:20 | Повідомлення # 3
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Карина ()
Який порядок сплати ПДВ до бюджету з 01.01.2015?
Доброго дня! Дякую за запитання.
Сплата ПДВ до бюджету за грудень 2014 року, січень 2015 року та ІV квартал 2014 року здійснюється з поточних рахунків платників податку безпосередньо на бюджетні рахунки.
За звітні податкові періоди, починаючи з лютого місяця 2015 року та І кварталу 2015 року перерахування сум податку до бюджету здійснюється у порядку, визначеному п. 200.2 ст. 200 ПКУ, з рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ.
 
ГапонДата: Вівторок, 02.06.2015, 15:28 | Повідомлення # 4
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата ВераНиколаевна ()
Які реквізити слід зазначати у полях платіжного доручення у разі перерахування коштів з власного поточного рахунка на  електронний рахунок?
Доброго дня! Дякую за запитання.
При заповненні реквізитів отримувача у платіжних дорученнях у разі перерахування коштів з власного поточного рахунка на електронний рахунок у системі електронного адміністрування податку на додану вартість :
- у полі ”Отримувач” необхідно заповнювати назву платника;
- у полі ”Код” необхідно заповнювати податковий номер платника податку, за яким ведеться облік у контролюючих органах;
- у полі ”Банк отримувача” необхідно заповнювати ”Казначейство України (ел. адм. подат.)”;
- у полі ”Код банку” необхідно заповнювати ”899998”;
- у полі ”N рахунка” необхідно заповнювати номер рахунка, вказаний в електронному повідомленні або отриманий в Центрі обслуговування платників за основним місцем обліку.
Крім того, поле ”Призначення платежу” такого платіжного доручення необхідно заповнювати згідно з вимогами щодо заповнення реквізитів розрахункових документів, викладених у додатку 8 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою Національного банку України від 21.01.2004 № 22.
 
ГапонДата: Вівторок, 02.06.2015, 15:41 | Повідомлення # 5
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Светлая ()
Сохраняется ли в 2015 году возможность предоставления отчетности по НДС в налоговую в бумажном виде?
Добрый день! Спасибо за вопрос.
Законом Украины от 31.07.14 г. №1621 «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины и некоторые другие законодательные акты Украины» внесен ряд изменений в раздел V « Налог на добавленную стоимость», которые вступили в силу с 1 января 2015 года.
Пункт 49.4 ст. 49 Налогового кодекса Украины дополнен абзацем вторым, в котором для всех зарегистрированных плательщиков НДС определена обязанность представления отчетности в контролирующий орган исключительно в электронном виде с соблюдением условия относительно регистрации электронной цифровой подписи подотчетных лиц.
При этом представление деклараций по НДС в бумажном виде с 1 января 2015 года не предусмотрено.
 
ГапонДата: Вівторок, 02.06.2015, 15:45 | Повідомлення # 6
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата ЖеняСпасова ()
В який термін проводиться реєстрація податкової накладної та яка тривалість операційного дня для такої реєстрації?
Доброго дня! Дякую за запитання.
Реєстрація податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється платником ПДВ не пізніше п’ятнадцяти календарних днів, наступних за датою їх складання. Якщо п’ятнадцятий день, що настає за днем їх виписки, припадає на святковий чи вихідний день, то терміни реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних, не переносяться. Дана норма визначена пунктом.201.10 статті 201 Податкового кодексу України.
Внесення відомостей, що містяться у податковій накладній або розрахунку коригування, до Єдиного реєстру податкових накладних здійснюється шляхом подання протягом операційного дня зазначених документів в електронній формі Державній фіскальній службі з використанням електронного цифрового підпису та внесення відповідних відомостей до Реєстру. Операційний день триває з 0 до 23-ї години. Враховуючи викладене, подавати накладну до реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних потрібно з 0 до 23-ї години.
 
ГапонДата: Вівторок, 02.06.2015, 15:59 | Повідомлення # 7
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата МАКС ()
Що передбачає електронне адміністрування ПДВ?
Доброго дня! Дякую на запитання.
З 1 січня 2015 року запроваджено система електронного адміністрування ПДВ. Розділ V Податкового кодексу доповнено статтею 200 прим.1, яка забезпечує автоматичний облік в розрізі платників податку сум ПДВ:
- суми податку, що містяться у виданих та отриманих податкових накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних;
- суми податку, сплачені платниками при ввезенні товару на митну територію України;
- суми поповнення та залишку коштів на рахунках в системі електронного адміністрування податку на додану вартість;
- суми податку, на яку платники мають право видати податкові накладні.
 
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » СИСТЕМА ЕЛЕКТРОННОГО АДМІНІСТРУВАННЯ ПДВ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz