Субота, 18.05.2024, 15:55

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Пільга зподатку на нерухомість надається за вибором платника
Пільга зподатку на нерухомість надається за вибором платника
ЗмиевскаяГНИДата: Понеділок, 27.05.2013, 17:06 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
З початку року було введено новий місцевий податок – податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Платниками якого є, зокрема, фізичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової нерухомості. Базою оподаткування нерухомого майна відмінного від земельної ділянки згідно ст. 265 Податкового кодексу України є житлова площа об'єкта житлової нерухомості.
Податковим кодексом України передбачено зменшення бази оподаткування об'єктів житлової нерухомості (пільга), що перебуває у власності фізичної особи:
для квартири – на 120 кв.м.; для житлового будинку – на 250 кв.м.
Таке зменшення надається один раз на рік і застосовується до об'єкта житлової нерухомості, в якому фізична особа – платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь-якого іншого об'єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.
Якщо фізична особа виявить бажання застосувати пільгу до іншого об'єкта житлової нерухомості, який перебуває в її власності, вона має надати до 1 липня поточного року заяву до податкового органу за місцем реєстрації.
Відповідну заяву можна надати особисто платнику податків або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису.
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Пільга зподатку на нерухомість надається за вибором платника
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz