Неділя, 05.05.2024, 08:29

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » В ДПІ у Зміївському районі відповіли на запитання платників
В ДПІ у Зміївському районі відповіли на запитання платників
ЗмиевскаяГНИДата: П`ятниця, 26.04.2013, 17:37 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
В ДПІ у Зміївському районі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча» лінія на тему: «Здійснення податкових перевірок. Запровадження РРО з касовою стрічкою в електронній формі». На запитання абонентів відповідала перший заступник начальника інспекції Наталія Курбатова.
Які встановлено строки проведення фактичної перевірки?
Відповідно до пункту 82.3 статті 82 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), тривалість перевірок, визначених статтею 80 ПКУ ( фактичних перевірок), не повинна перевищувати 10 діб.
Продовження строку таких перевірок здійснюється за рішенням керівника органу ДПС не більш як на 5 діб.
Підставами для подовження строку перевірки є:
заява суб’єкта господарювання (у разі необхідності подання ним документів, які стосуються питань перевірки);
змінний режим роботи або підсумований облік робочого часу суб’єкта господарювання та/або його господарських об’єктів.
Чи має право суб’єкт господарювання під час або після закінчення перевірки подати уточнюючу звітність за період, що перевірявся?
Відповідно до пункту 50.2 статті 50 Податкового кодексу (далі - ПКУ) платник податків під час проведення документальних планових та позапланових перевірок не має права подавати уточнюючі розрахунки до поданих ним раніше податкових декларацій за будь-який звітний (податковий) період з відповідного податку і збору, який перевіряється контролюючим органом.
Згідно з пунктом 50.3 статті 50 ПКУ у разі якщо платник податків подає уточнюючий розрахунок до податкової декларації, поданої за період, що перевірявся, або не подає уточнюючий розрахунок протягом 20 робочих днів після дати складення довідки про проведення електронної перевірки, якою встановлено порушення податкового законодавства, відповідний контролюючий орган має право на проведення позапланової перевірки платника податків за відповідний період.
Чи мають право працівники органів ДПС одночасно здійснювати декілька видів перевірок (зокрема, виїзну планову та позапланову) суб’єкта господарювання?
Податковим кодексом України не передбачено обмежень щодо одночасного проведення камеральних та фактичних перевірок суб’єкта господарювання. Органи ДПС можуть здійснювати декілька видів перевірок суб’єкта господарювання в тому разі, якщо вони проводяться за різні податкові періоди.
Яким чином буде передаватися електронна стрічка до податкової?
Щоб передати електронну стрічку, необхідно або замінити старий касовий апарат більш сучасним, або використовувати наявний касовий апарат, обладнавши його спеціальним модемом.
Копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків формуватимуться на контрольній стрічці в пам’яті касового апарату або пам’яті модему, який до нього приєднаний. Один раз на добу цей звіт автоматично передаватиметься до серверу обробки інформації ДПС.
Модем (окремий або у складі РРО пристрій), призначений для передачі копії сформованих РРО розрахункових документів і фіскальних звітних чеків в електронній формі по дротових або бездротових каналах зв’язку, до складу якого входить пам'ять для тимчасового зберігання цих копій.
Чи передбачена відповідальність, якщо не використовувати нові касові апарати?
Відповідно до пункту 9 ст. 17 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про використання реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг», з 1 липня 2013 року до суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції за товари (послуги), за неподачу органам державної податкової служби в електронному вигляді звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, за рішеннями відповідних органів державної податкової служби застосовуються штрафні санкції у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.).
З чого потрібно починати, аби підключити РРО, що створюють контрольну стрічку в електронному вигляді?
У суб’єктів господарювання існує два шляхи виконання вимог законодавства:
перший — придбання РРО нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми;
другий — доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передання звітної інформації.
З цих питань суб’єктам господарювання рекомендуємо звертатися до центрів сервісного обслуговування.
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » В ДПІ у Зміївському районі відповіли на запитання платників
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz