Четвер, 02.05.2024, 21:07

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Міндоходів вивчатиме естонський досвід
Міндоходів вивчатиме естонський досвід
ЗмиевскаяГНИДата: Вівторок, 23.04.2013, 17:30 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Прес-служба Міндоходів
Україна цікавиться естонським досвідом запровадження електронних сервісів для платників податків та інноваціями у сфері онлайн-обміну інформацією під час митного оформлення вантажів. Це ті питання, над якими зараз працює Міністерство доходів і зборів задля підвищення якості адміністрування податкових і митних платежів та спрощення умов ведення бізнесу в Україні.
Про це під час зустрічі з Прем’єр-міністром Естонії Андрусом Ансіпом заявив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.
«Ми інформовані про досвід реалізації проекту електронної держави в Естонії, зокрема, у сфері надання громадянам податкових та митних послуг. Політика українського уряду також спрямована на електронізацію процесу надання адміністративних послуг громадянам, і у нас вже є значні результати в цьому напрямі», - підкреслив Міністр.
Зокрема, за словами О.Клименка, в Україні в електронному вигляді сьогодні подають звітність вже більше 98% платників ПДВ. Досягнуто суттєве зростання кількості оформлених електронних митних декларацій: їх кількість у загальному обсязі поданих митних декларацій збільшилася з 2% у січні 2012 року до 78% у березні поточного року. Щоб процес переходу платників на електронні сервіси проходив більш активно, Міністерство надає всім бажаючим можливість безкоштовно отримати електронний цифровий підпис в сервісних центрах.
«Україна та Естонія рухаються в одному тренді, тому є суттєвий простір для обміну досвідом та співробітництва, в першу чергу, в сфері електронізації митних процедур. У нашій країні час митного оформлення товарів після впровадження нового законодавства зменшено вчетверо, з доби до шести годин. Фактично ж середній час оформлення вантажу – півтори години на імпорт та сорок хвилин на експорт. Документообіг скорочено до трьох документів», - зауважив О. Клименко.
Зокрема, керівник Міндоходів висловив зацікавленість у моніторингу пілотного проекту транскордонного співробітництва Естонії та Росії, який має на меті підвищення пропускної здатності митних пунктів Койдула і Кунічіна Гора за рахунок попереднього бронювання часу перетину кордону через спеціальну електронну систему.
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Міндоходів вивчатиме естонський досвід
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz