Четвер, 28.03.2024, 14:58

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » "ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ"
"ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ"
ЗмиевскаяГНИДата: П`ятниця, 23.05.2014, 10:14 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Шановні платники податків! 23.05.2014 року з 15-00 до 16-00 год. відбудеться інтернет-конференція з начальником ДПІ у Зміївському районі Гапон О.В. на тему: "Дотримання вимог законодавства про працю".
Запрошуємо вас прийняти участь у інтернет-конференції та отримати відповіді на актуальні запитання.
 
ГапонДата: П`ятниця, 23.05.2014, 15:06 | Повідомлення # 2
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Tatina2013 ()
Яка передбачена відповідальності за порушеннязаконодавства про працю?

Доброго дня! Дякую за запитання.
Нелегальний обіг робочої сили веде до порушення прав людини, втрати працівником, зайнятих у «тіньовому» секторі економіки, соціальних гарантій, страхового стажу і соціальних виплат в разі захворювання чи виходу на пенсію.
Використання «нелегалів», не укладення чи несвоєчасна реєстрація трудових договорів між підприємцями та найманими працівниками є порушенням законодавства про працю і передбачає адміністративну відповідальність – накладання штрафу в розмірі від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510-1700грн.).
У разі виявлення під час перевірки фактів порушення працедавцем законодавства щодо укладення трудового договору, якщо ці дії призвели до нарахування, утримання та сплати в бюджет податку на доходи фізичних осіб, до нього застосовуватимуться штрафні санкції у розмірі 25 відсотків суми нарахованого податкового зобов’язання. А при повторному порушенні протягом 1095 днів - 50 відсотків (ст. 123 ПКУ).
У разі порушення подання податкової звітності про суми доходів нарахованих платникам податків, до таких роботодавців застосовуватиметься штраф 510 грн., а при повторному порушенні протягом року буде накладатися 1020 грн. штрафу, що передбачено ст.119 ПКУ.
Також, Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність за неутримання або неперерахування до бюджету сум податку на доходи фізичних осіб при виплаті фізичній особі доходів, неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям відомостей про доходи громадян, - у вигляді попередження суб’єктів господарювання або накладення на них штрафу від 2-х до 3-х неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (при повторному протягом року – від 3-х до 5-ти НМДГ).
Крім цього, встановлена кримінальна відповідальність за неукладання трудових договорів з найманими працівниками та грубе порушення законодавства про працю (ст.172 Кримінального Кодексу України) та за умисне ухилення від сплати податків (ст.212 ККУ).
Дотримання працедавцем трудового законодавства дасть змогу підприємцям уникнути непорозумінь із найманими працівниками і контролюючими органами.
 
ГапонДата: П`ятниця, 23.05.2014, 15:11 | Повідомлення # 3
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Кристи ()
Якінегативні наслідки має виплата заробітної плати у „конвертах”?

Доброго дня! Дякую за запитання.
У край негативним явищем нашої дійсності залишається виплата заробітної плати менш законодавчого визначенного рівня та виплата заробітної плати у „конвертах”.
Ст.43 Конституції України наголошує,що кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працєю, яку він вільно обирає, або на яку він вільно погоджується. Кожен має право на належні безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.
Згідно Закону, нарахування та виплата пенсії здійснюється від легальної нарахованої та легальної виплаченої заробітної плати. Зверніть увагу, що приховування реальної зарплати абож виплати її у так званих конвертах безпосередньо відобразиться на майбутніх пенсіях.
 
ГапонДата: П`ятниця, 23.05.2014, 15:16 | Повідомлення # 4
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Svitlana ()
Які заходи проводяться податковими інспекціями щодо погашеннязаборгованості підприємств по заробітній платі?

Доброго дня! Дякую за запитання!
На сьогодні особлива увага приділяється проведенню індивідуальної роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств і громадянами – суб”єктами господарювання щодо погашення ними заборгованості по заробітні платі, недопущення її виплати без сплати податку з доходів фізичних осіб і відрахувань у Пенсійний фонд України.
Так, в інспекції організовано систематичне здійснення відділом доходів і зборів з фізичних осіб моніторингу фінансових результатів діяльності юридичних осіб, що зменшили перерахування податку з доходів фізичних осіб, однак які отримують прибуток згідно із даними фінансової звітності та збільшують обсяги виробництва або обсяги капітальних інвестицій.
 
ГапонДата: П`ятниця, 23.05.2014, 15:20 | Повідомлення # 5
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Василиса ()
Який порядок оподаткування сум заборгованості із заробітної плати, яка не нараховувалась у минулих періодах, а виплачується за рішенням суду?

Доброго дня! Дякую за запитання.
Згідно із нормами Податкового кодексу України оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб підлягає будь-який дохід, нарахований (виплачений) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду, зокрема доходи, що нараховуються до виплати за рішенням суду.
При нарахуванні та виплаті працівнику заборгованості із заробітної плати на підставі рішення суду, підприємство як податковий агент, зобов’язане утримати із суми такої заборгованості податок з доходів фізичних осіб за ставкою 15% (та/або 17%) та сплатити його до бюджету у порядку, установленому ст. 168 ПКУ.
 
ГапонДата: П`ятниця, 23.05.2014, 15:22 | Повідомлення # 6
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Николай ()
Як оподатковуються доходи уформі заробітної плати?

Доброго дня! Дякую за запитання.
При оподаткуванні доходів, нарахованих (виплачених, наданих) у формі заробітної плати, спочатку визначається база оподаткування, а потім до бази оподаткування застосовується ставка податку 15 та/або 17%.
 
ГапонДата: П`ятниця, 23.05.2014, 15:27 | Повідомлення # 7
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Natali ()
Яким чином визначається ПДФО із нарахованої заробітної плати?

Доброго дня! Дякую за запитання.
Відповідно до п. 164.6 ст. 164 Податкового кодексу України під час нарахування доходів у формі заробітної плати база оподаткування визначається як нарахована заробітна плата, зменшена на суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, - обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності.
 
ГапонДата: П`ятниця, 23.05.2014, 15:37 | Повідомлення # 8
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата ОльгаКотляр ()
Підскажіть, будь ласка, як оподатковується заборгованостьіз заробітної плати що виплачена за рішенням суду?

Доброго дня! Дякую за запитання.
Відповідно до пункту 164.1 статті 164 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб підлягає загальний дохід, нарахований (виплачений) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду. До загальної суми оподатковуваного доходу включаються, зокрема, і доходи, що нараховуються до виплати за рішенням суду (підпункт 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Кодексу).
При цьому, згідно з пунктом 164.3 статті 164 Кодексу при визначенні бази оподаткування враховуються всі доходи платника податку, отримані ним як у грошовій, так і у не грошовій формах.
При нарахуванні та виплаті працівнику заборгованості із заробітної плати на підставі рішення суду, підприємство, як податковий агент, зобов’язане утримати із суми такої заборгованості податок з доходів фізичних осіб за ставкою 15% (та/або 17%) та перерахувати його до бюджету у порядку, установленому статтею 168 Кодексу.
 
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » "ДОТРИМАННЯ ВИМОГ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz