Субота, 04.01.2025, 10:03

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Які лікарські засоби можна переміщувати через митний кордон
ЗмиевскаяГНИДата: Понеділок, 08.07.2013, 15:33 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Репутація: 0
Чинним законодавством України встановлено, що громадяни можуть ввозити на митну територію України лікарські засоби, які переміщуються в ручній поклажі та/або в супроводжуваному або несупроводжуваному багажі громадянина:
у кількості, що не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини);
у кількості, що не перевищує зазначену в наявному в особи рецепті на такий лікарський засіб, виданому на ім’я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров’я.
Такі лікарські засоби можуть бути віднесені до особистих речей громадян та, відповідно до Митного кодексу України, підлягають усному або (за бажанням власника чи на вимогу митного органу) письмовому декларуванню.
Звертаємо увагу на те, що фізичні особи мають право перевозити наркотичні засоби і психотропні речовини, придбані за призначенням лікаря, за наявності та на підставі рецепта, виданого закладом охорони здоров’я відповідно до вимог Закону України від 22.12.2006 № 530-V «Про внесення змін до Закону України "Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів"». Перелік наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 № 770.
Також нагадуємо, що пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у міжнародних поштових відправленнях забороняється.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2025
Конструктор сайтів - uCoz