П`ятниця, 19.04.2024, 07:02

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Актуальні питання оподаткування приватних підприємців
Актуальні питання оподаткування приватних підприємців
ЗміївськаДПІДата: Середа, 12.12.2012, 18:35 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 23
Репутація: 0
В ДПІ у Зміївському районі відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча» лінія на тему: «Актуальні питання оподаткування приватних підприємців». На запитання платників відповідала начальник відділу оподаткування фізичних осіб Віта Поченяєва.

Яка передбачена відповідальність для ФОП за неподання або несвоєчасне подання декларації про отримані доходи?
За неподання або несвоєчасне подання декларації про доходи фізичними особами – підприємцями передбачена штрафна санкція в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання, а за ті самі порушення, вчинені платником протягом року, передбачена штрафна санкція в розмірі 1020 гривень. Крім того, за неподання або несвоєчасне подання декларації про доходи фізичними особами – підприємцями застосовується адміністративний штраф у розмірі від 51 грн. до 136 грн., а у разі повторного порушення - від 85 грн. до 136 грн.

Чи передбачена відповідальність за несвоєчасну сплату авансового внеску з єдиного податку ФОП – платником ЄП у 2012 році?
Згідно з пунктом 122.1 статті 122 Податкового кодексу України, несплата (неперерахування) фізичною особою – платником єдиного податку, визначеною підпунктами 1 і 2 пункту 291.4 статті 291 цього Кодексу, авансових внесків єдиного податку в порядку та у строки, визначені цим Кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 відсотків ставки єдиного податку, обраної платником єдиного податку відповідно до цього Кодексу.
Абзацом другим пункту 7 підрозділу 10 розділу ХХ Перехідних положень визначено штрафні санкції до платників єдиного податку за порушення у 2012 році порядку обчислення, правильності заповнення податкових декларацій платника єдиного податку та повноти сплати сум єдиного податку платниками не застосовуються.
Під поняттям «повна сплата» слід розуміти сплату податку у повному обсязі (стаття 38 Кодексу) – стовідсоткову сплату податку. Отже, за несвоєчасну сплату (неперерахування) фізичною особою – платником єдиного податку, визначеною підпунктами 1 і 2 пункту 291.4 статті 291 Кодексу, авансових внесків єдиного податку застосовується відповідальність, передбачена статтею 122 Кодексу.

Чи є платником збору за спеціальне використання води ФОП платник ЄП у разі використання води лише для задоволення власних питних та санітарно-гігієнічних потреб?
Відповідно до п.323.1 ст.323 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) платниками збору за спеціальне використання води є водокористувачі - суб’єкти господарювання незалежно від форми власності, зокрема, фізичні особи - підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.
Пунктом 323.2 статті 323 ПКУ визначено, що не є платниками збору водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які знаходяться на даній території в той чи інший період часу, незалежно від характеру та тривалості проживання, в межах їх житлового фонду та присадибних ділянок), у тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та платників єдиного податку.
Для цілей розділу ХVІ ПКУ під терміном ”санітарно-гігієнічні потреби” слід розуміти використання води в туалетних, душових, ванних кімнатах і умивальниках та використання для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані.

 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Актуальні питання оподаткування приватних підприємців
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz