П`ятниця, 19.04.2024, 08:55

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » РРО передаватимуть дані в електронній формі
РРО передаватимуть дані в електронній формі
ЗміївськаДПІДата: Середа, 12.12.2012, 10:20 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Користувачі
Повідомлень: 23
Репутація: 0
У відповідності до вимог абзаців 2 - 4 п. 7 ст. 3 Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01 січня 2013 року запроваджується обов'язкове подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) до органів державної податкової служби в електронному вигляді.
Зазначені норми не вводять додаткових обов'язків для суб'єктів господарювання, а лише змінюють старий порядок подання звітності. Так, замість подання звітності на паперових носіях до 15 числа кожного місяця передбачено подання такої звітності в електронному вигляді по дротовим або бездротовим каналам зв'язку.
Основною метою прийняття зазначених норм є створення більш комфортних умов для суб'єктів господарювання.
Наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012р. №1057 «Про затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних та Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів державної податкової служби» визначені загальні технічні вимоги до РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, модемів для передачі звітної інформації та основні принципи функціонування системи зберігання і збору даних РРО для державної податкової служби.
Для суб'єктів господарювання існує два способи виконання вимог законодавства:
перший - придбання реєстраторів розрахункових операцій нового покоління, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми;
другий - доопрацювання існуючої касової техніки та приєднання до неї відповідних модемів для передачі звітної інформації.
Користувачам касової техніки при її придбанні або заміні необхідно обов'язково звертатись до Центрів сервісного обслуговування або виробників РРО щодо проведення ними відповідного доопрацювання даної моделі у термін до 01.07.2013р., з якого використання такої техніки тягне за собою відповідальність у відповідності до п. 9 ст. 17 Закону №265 у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - в разі неподання до органів державної податкової служби звітності, пов'язаної із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв'язку.
Перехідний період щодо запровадження РРО з використанням електронної контрольної стрічки триває з 01.01.2013 року до 01.07.2013 року.
Інформацію з цього питання можна отримати в ДПС у Харківській області за телефоном 702-86-69.
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » РРО передаватимуть дані в електронній формі
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz