П`ятниця, 29.03.2024, 01:15

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ "АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ОПОДАТКУВАННЯ"
ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ "АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ОПОДАТКУВАННЯ"
ГапонДата: Понеділок, 28.10.2013, 17:06 | Повідомлення # 16
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата ІгорЧерних ()
Хто є платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки ?

Доброго дня Ігор! Дякую за запитання! Відповідно до пп.265.1.1 п.265.1 ст.265 Податкового кодексу України платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової нерухомості.
Підпунктом 265.1.2 п.265.1 ст.265 ПКУ визначено платників податку в разі перебування об’єктів житлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб:
а) якщо об’єкт житлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку;
б) якщо об’єкт житлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом;
в) якщо об’єкт житлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.
 
ГапонДата: Понеділок, 28.10.2013, 17:08 | Повідомлення # 17
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Natali ()
В які строки надсилається податкова вимога і які відомості вона повинна містити?

Доброго дня! Дякую за запитання! Відповідно до п.59.3 ст.59 Податкового кодексу України податкова вимога надсилається не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов’язання.
Податкова вимога повинна містити відомості про факт виникнення грошового зобов’язання та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою, обов’язок погасити податковий борг та можливі наслідки його непогашення в установлений строк, попередження про опис активів, які відповідно до законодавства можуть бути предметом податкової застави, а також про можливі дату та час проведення публічних торгів з їх продажу.
Податкова вимога надсилається (вручається) також платникам податків, які самостійно подали податкові декларації, але не погасили суми податкових зобов’язань у встановлені ПКУ строки, без попереднього надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення (п.59.4 ст.59 ПКУ).
Податкова вимога не надсилається (не вручається), якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У разі збільшення загальної суми податкового боргу до розміру, що перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, контролюючий орган надсилає (вручає) податкову вимогу такому платнику податків (п.59.1 ст. 59 ПКУ).
 
ГапонДата: Понеділок, 28.10.2013, 17:11 | Повідомлення # 18
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Tatina2013 ()
Що є базою оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

Відповідно до пп.265.3.1 п.265.3 ст.265 Податкового кодексу України базою оподаткування є житлова площа об’єкта житлової нерухомості, в тому числі його часток.
База оподаткування об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності ФО, обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно (пп.265.3.2 п.265.3 ст.265 ПКУ).
Згідно пп.265.3.3 п.265.3 ст.265 ПКУ база оподаткування об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності ЮО, обчислюється такими особами самостійно виходячи з житлової площі кожного окремого об’єкта оподаткування на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об’єкт.
У разі наявності у платника податку - ФО більше одного об’єкта оподаткування, в тому числі різних видів (квартир, житлових будинків або квартир і житлових будинків), база оподаткування обчислюється виходячи з сумарної житлової площі таких об’єктів з урахуванням норм пп.265.4.1 п.265.4 ст.265 (пп.265.3.4 п.265.3 ст.265 ПКУ).
 
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ "АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ОПОДАТКУВАННЯ"
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz