П`ятниця, 29.03.2024, 01:35

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » ПОДАТКОВА ЗНИЖКА. ЕЛ.ЗВІТНІСТЬ. УПЕРЕДЖЕННЯ З/П В "КОНВЕРТАХ
ПОДАТКОВА ЗНИЖКА. ЕЛ.ЗВІТНІСТЬ. УПЕРЕДЖЕННЯ З/П В "КОНВЕРТАХ
ЗмиевскаяГНИДата: П`ятниця, 31.10.2014, 10:20 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Шановні платники податків! 31.10.2014 року з 15-00 до 16-00 год. відбудеться 
 інтернет-конференція з в.о.начальника ДПІ у Зміївському районі Курбатовою Н.І.
 на тему: "Податкова знижка. Подання звітності в електронному вигляді. Упередження заробітної плати в "конвертах". Запрошуємо вас прийняти участь у інтернет-конференції та отримати відповіді на актуальні запитання.
 
ГапонДата: П`ятниця, 31.10.2014, 15:23 | Повідомлення # 2
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Федорчук ()
Чи можна включати до складу податкової знижки витрати, понесені ФО на лікування?
Доброго дня! Дякую за запитання.
До переліку витрат, дозволених до включення до податкової знижки відповідно пп.166.3.4 п.166.3 ст. 166 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ (пунктом 1 розділу ХІХ цьогоКодексу встановлено, що п.п.166.3.4 п.166.3 ст.166 Кодексу набирає чинності з 1 січня року, наступного за роком, у якому набере чинності закон про загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування) включається сума коштів, сплачених платником податку на користь закладів охорони здоров’я для компенсації вартості платних послуг з лікування такого платника податку або члена його сім’ї першого ступеня споріднення, у тому числі для придбання ліків (донорських компонентів, протезно-ортопедичних пристосувань, виробів медичного призначення для індивідуального користування інвалідів), а також суму коштів, сплачених платником податку, визнаного в установленому порядку інвалідом, на користь протезно-ортопедичних підприємств, реабілітаційних установ для компенсації вартості платних послуг з реабілітації, технічних та інших засобів реабілітації, наданих такому платнику податку або його дитині-інваліду у розмірах, що не перекриваються виплатами з фондів загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування, крім:
а) косметичного лікування або косметичної хірургії, включаючи косметичне протезування, не пов’язаних з медичними показаннями, водолікування та геліотерапії, не пов’язаних з лікуванням хронічних захворювань;
б) протезування зубів з використанням дорогоцінних металів, порцеляни та гальванопластики;
в) абортів (крім абортів, які проводяться за медичними показаннями або коли вагітність стала наслідком зґвалтування);
г) операцій із зміни статі;
ґ) лікування венеричних захворювань (крім СНІДу та венеричних захворювань, причиною яких є побутове зараження або зґвалтування);
д) лікування тютюнової чи алкогольної залежності;
е) придбання ліків, медичних засобів та пристосувань, оплати вартості медичних послуг, які не включено до переліку життєво необхідних, затвердженого Кабінетом Міністрів України.
 
ГапонДата: П`ятниця, 31.10.2014, 15:31 | Повідомлення # 3
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата ЖеняСпасова ()
Чи має право на податкову знижку фізична особа - підприємець, яка є найманою особою та отримує дохід у формі заробітної плати?
Доброго дня! Дякую за запитання.
Відповідно до підпункту 14.1.170 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

Заробітна плата – це основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом (підпункт 14.1.48 пункту 14.1 статті14 ПКУ).

Порядок застосування податкової знижки передбачений ст.166 ПКУ.

Згідно із підпунктом 166.4.2 пункту 166.4 статті 166 ПКУ передбачено, що загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень пункту 164.6 статті 164 ПКУ.

Враховуючи зазначене, право на податкову знижку має фізична особа-підприємець, яка є найманою особою, виключно до доходів, одержаних протягом року у вигляді заробітної плати.
 
ГапонДата: П`ятниця, 31.10.2014, 15:34 | Повідомлення # 4
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Светлая ()
Яким чином громадянин може повідомити податкову інспекцію про протиправні дії роботодавця щодо виплати зарплати в «конвертах»?
Доброго дня! Дякую за запитання.
Про факти порушення роботодавцем трудового законодавства в частині оплати праці, використання праці нелегалів та виплати заробітної плати в «конвертах» тощо, громадяни можуть повідомити за телефоном: 3-25-28 або особисто за адресою: м. Зміїв, вул. Леніна, 10а, каб.8, 16 (в робочі дні з 9 до 18 години, в п'ятницю - до 16 год. 45 хв.).
 
ГапонДата: П`ятниця, 31.10.2014, 15:39 | Повідомлення # 5
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата МАКС ()
Чи потрібно надавати до органів Міндоходів посилені сертифікати відкритих ключів, які були отримані?
Доброго дня! Дякую за запитання.
Посилені сертифікати ключів підписувачів (платників податків), які отримали послуги електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД ДФС, передаються до органів Державної фіскальної служби  автоматично при підписанні договору «Про визнання електронних документів» за допомогою онлайн-сервісів наданих компаніями – учасниками Меморандуму щодо поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів та розвитку електронного документообігу, які доступні за посиланням http://acskidd.gov.ua/program obespech інформаційного ресурсу АЦСК ІДД.
 
ГапонДата: П`ятниця, 31.10.2014, 15:42 | Повідомлення # 6
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата НИна ()
Чи можна здійснити процедуру реєстрації в АЦСК ІДД через мережу Інтернет без особистої присутності в центрі?
Доброго дня! Дякую за запитання.
Процедура отримання послуг електронного цифрового підпису через мережу Інтернет не можлива.
 
ГапонДата: П`ятниця, 31.10.2014, 15:48 | Повідомлення # 7
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата МАКС ()
Як отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом по податках і зборах через Інтернет?
Доброго дня! Дякую за запитання.
Для отримання інформації про стан розрахунків з бюджетом по податках і зборах в онлайн-режимі запрошуємо платників податків скористатись послугами онлайн-сервісу ДФС – «Електронний кабінет платника податків».

Як і інші працюючі сервіси, особистий кабінет зорієнтований на підвищення рівня комфорту під час взаємодії з контролюючими органами та на скорочення витрат часу для відвідин органів доходів і зборів.

Електронний кабінет платника податків, зокрема, дає змогу побачити стан розрахунків із бюджетом по податках і зборах, підготувати, заповнити і надіслати податкову звітність в електронному вигляді, перевірити звітність на наявність арифметичних помилок, переглянути подану звітність незалежно від способу іі подання.

До того ж використання електронного сервісу забезпечує доступ платника податків до податкового календаря, який нагадає користувачу терміни надання податкової звітності та сплати податків і зборів. Окрім цього, клієнт може переглянути свої облікові дані за даними ДФС.

Вхід до Електронного кабінету платника податків здійснюється шляхом авторизації на веб-ресурсі ДФС за допомогою електронного цифрового підпису.
 
ГапонДата: П`ятниця, 31.10.2014, 15:56 | Повідомлення # 8
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Николай ()
Що входить до функцій онлайн-сервісу «Податковий асистент»?
Доброго дня! Дякую за запитання.
На основі роботи сервісу лежить моніторинг господарської діяльності платників податків (фактично податковий аудит), за результатами якого у разі виявлення податкових ризиків, платникам податків надсилається інформаційне повідомлення. Персоніфіковані розсилки здійснюються щомісячно. Листування є індивідуальним та повністю конфіденційним.

Електронний сервіс ДФС «Податковий асистент» створено для платників, які надсилають свою звітність до податкових інспекцій засобами телекомунікаційного зв’язку з метою упередження ризиків при формуванні звітності та недопущення їх виникнення у майбутньому. Послуга надається без надходження запиту від платника податків.
 
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » ПОДАТКОВА ЗНИЖКА. ЕЛ.ЗВІТНІСТЬ. УПЕРЕДЖЕННЯ З/П В "КОНВЕРТАХ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz