П`ятниця, 29.03.2024, 00:14

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » Актуальні питання з екологічного податку, податку на землю
Актуальні питання з екологічного податку, податку на землю
ЗмиевскаяГНИДата: П`ятниця, 27.06.2014, 08:40 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Шановні платники податків! 27.06.2014 року з 11-00 до 12-00 год. відбудеться інтернет-конференція з начальником ДПІ у Зміївському районі Гапон О.В. на тему: "Актуальні питання з екологічного податку, податку на землю".
Запрошуємо вас прийняти участь у інтернет-конференції та отримати відповіді на актуальні запитання.
 
ГапонДата: П`ятниця, 27.06.2014, 11:10 | Повідомлення # 2
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Маричка
Який документ підтверджує поточний облік кількості, типу і складу відходів,що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються, з метою обчислення екологічного податку?

Доброго дня! Дякую за запитання.
Відповідно до пп.242.1.3 п.242.1 ст.242 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VІ із змінами та доповненнями об’єктом та базою оподаткування по екологічному податку, що справляється за розміщення відходів є обсяги та види (класи) розміщених відходів, крім обсягів та видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об’єктах) суб’єктів господарювання.

Згідно із п.«г» ст.17 Закону України «Про відходи» від 05 березня 1998 року №187/98-ВР із змінами та доповненнями, суб’єкти господарської діяльності у сфері поводження з відходами зобов’язані на основі матеріально-сировинних балансів виробництва, виявляти і вести первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються, і подавати щодо них статистичну звітність у встановленому порядку.      Водночас згідно зі ст.1 Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16 липня 1999 року № 996-XIV із змінами та доповненнями (далі – Закон №996) первинний документ містить відомості про господарську операцію та підтверджує її здійснення.

Підприємство самостійно визначає за погодженням з власником (власниками) або уповноваженим ним органом (посадовою особою) відповідно до установчих документів облікову політику підприємства а також розробляє систему і форми внутрішньогосподарського (управлінського) обліку, звітності і контролю господарських операцій (ст.8 Закону №996).

Статтею 9 Закону №996 визначено, що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення.

Таким чином, підприємство веде первинний облік відходів відповідно до типових форм первинної облікової документації (картки, журнали, анкети) з використанням технологічної, нормативно-технічної, планово-економічної, бухгалтерської та іншої документації. Також для відображення господарських операцій підприємство може використовувати як відповідні типові форми первинного обліку, так й інші первинні документи, що фіксують факти здійснення цих операцій.

Матеріально-сировинний баланс виробництва фіксує первинний поточний облік кількості, типу і складу відходів, що утворюються, збираються, перевозяться, зберігаються, обробляються, утилізуються, знешкоджуються та видаляються.

 
ГапонДата: П`ятниця, 27.06.2014, 11:23 | Повідомлення # 3
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Taras
Які з 01.04.2014 встановлені ставкиекологічного податку та чи проводиться їх індексація?

Доброго дня! Дякую за запитання.
Пунктом 4 розділу XIX «Прикінцеві положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ (далі – ПКУ) передбачено, що Кабінет Міністрів України щорічно до 1 червня вносить до Верховної Ради України проект закону про внесення змін до ПКУ щодо ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, зокрема з екологічного податку, з урахуванням індексів споживчих цін.

Законом України від 27 березня 2014 року № 1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» внесено зміни до Податкового кодексу України зокрема, з 1 квітня 2014 року збільшені ставки екологічного податку що передбачені ст.ст. 243-248 ПКУ.
 
ГапонДата: П`ятниця, 27.06.2014, 11:35 | Повідомлення # 4
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Natali
Які СГ та за якою формою повинні повідомляти контролюючі органи про відсутність у них у звітному році об’єктів обчислення екологічного податку?

Доброго дня! Дякую за запитання.
Суб’єкти господарювання, які не мають об’єктів обчислення екологічним податком і не планують їх мати у звітному році не повинні подавати до відповідних контролюючих органів заявку про відсутність у них у звітному році таких об’єктів.

Суб’єкти господарювання, які є платниками екологічного податку, але з початку звітного року не планують здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, повинні повідомити про це контролюючий орган та скласти заяву довільної форми про відсутність у них у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку.
 
ГапонДата: П`ятниця, 27.06.2014, 11:36 | Повідомлення # 5
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Tatina2013
Які строки подання ЮО – власникамиземельних ділянок податкової декларації плати за землю (земельного податку та орендної плати)?

Добрий день! Дякую за питання.
Згідно з пп.286.2 ст. 286 Податкового кодексу України платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст.46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Платник плати за землю має право подавати щомісяця звітну податкову декларацію, що звільняє його від обов’язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року, протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п.286.3 ст.286 ПКУ).

Відповідно до п.286.4 ст.286 ПКУ за нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

У разі зміни протягом року об’єкта та/або бази оподаткування платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за місяцем, у якому відбулися такі зміни.

 
ГапонДата: П`ятниця, 27.06.2014, 11:37 | Повідомлення # 6
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Василиса
Чи є платниками земельного податку ФОП та ЮО, що перебувають на спрощеній системі оподаткування?

Добрий день! Дякую за питання.
Відповідно до п. 297.1 ст. 297 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з земельного податку, крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються ними для провадження господарської діяльності.
 
ГапонДата: П`ятниця, 27.06.2014, 11:39 | Повідомлення # 7
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Василиса
У разі придбання земельної ділянки з якої дати необхідно сплачуватиземельний податок?

Відповідно до п.287.1 ст.287 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

З огляду на те, що використання землі в Україні є платним, власники земельних ділянок, які набули їх у власність за договорами купівлі-продажу із земель державної або комунальної власності, повинні сплачувати земельний податок із часу укладання таких договорів. При цьому, в умовах договору купівлі-продажу земельних ділянок зазначається обов’язковість покупця сплачувати земельний податок з моменту посвідчення цивільно-правової угоди.

У разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника до іншого протягом календарного року податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначену земельну ділянку, а новим власником - починаючи з місяця, в якому у нового власника виникло право власності.
 
ГапонДата: П`ятниця, 27.06.2014, 11:48 | Повідомлення # 8
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Svitlana
Яка відповідальність передбачена за несплату або несвоєчаснусплату плати за землю фізичною особою (громадянином).

Добрий день! Дякую за запитання!
Відповідно до ст.126 ПКУ у разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу;

при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу. 129 ПКУ після закінчення встановлених ПКУ строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня.

 
ГапонДата: П`ятниця, 27.06.2014, 11:49 | Повідомлення # 9
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата ОльгаКотляр
Розкажіть, чи оподатковуються доходи, отримані за купонами сертифікату«Військові»?

Добрий день! Дякую за таке актуальне та цікаве для Вас питання.
При виплаті фізичній особі доходу за пред’явленим сертифікатом казначейського зобов’язання «Військові» він не підлягає оподаткуванню та не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника. Це стосується як доходу, що виплачується АТ «Ощадбанк» кожні шість місяців (сертифікат містить 4 купони), так і одноразового погашення  казначейських зобов’язань.

 Також, при продажі сертифікату «Військові» на вторинному ринку,  інвестиційний прибуток, отриманий фізичною особою, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника та не підлягає оподаткуванню.

 Нагадаємо, громадяни з метою надання фінансової допомоги вітчизняним Збройним силам для підвищення їх боєготовності та зміцнення обороноздатності держави можуть придбати сертифікати казначейського зобов’язання «Військові» в ПАТ «Державний ощадний банк України».

 Міністерством фінансів України, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2014 року №100 «Про випуск казначейських зобов’язань «Військові», з 21 травня розпочато розміщення казначейських зобов’язань «Військові» серії В на пред’явника в документарній формі загальним обсягом 100 млн. гривень із строком обігу 24 місяці, номінальною вартістю 1000 гривень, відсотковою ставкою 7% річних та сплатою купонів кожні шість місяців у розмірі 35 гривень.

 
ГапонДата: П`ятниця, 27.06.2014, 11:59 | Повідомлення # 10
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Шановні платники! Дуже вдячна Вам за участь в інтернет-конференції. Нагадаю, що у ЦОП працівниками структурних підрозділів ДПІ у Зміївському районі надаються консультації усно та в телефонному режимі за номерами: 3-47-65, 3-46-91, 3-25-28.Також, у приміщенні Центру проводиться прийом документів на виготовлення безкоштовних ключів – електронних цифрових підписів.
 
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » Актуальні питання з екологічного податку, податку на землю
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz