Четвер, 02.05.2024, 19:49

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Привести РРО у відповідність із законом необхідно до 1 липня
Привести РРО у відповідність із законом необхідно до 1 липня
ЗмиевскаяГНИДата: Понеділок, 11.02.2013, 18:28 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
ДПІ у Зміївському районі нагадує, що Державною податковою службою України запроваджено новий сервіс для платників податків: подання звітності про використання РРО в електронному вигляді.
Запровадження нового сервісу значно спростить для суб`єктів господарювання процес формування та надання звітності, оскільки надасть можливість зекономити час та зменшити витрати на утримання касової техніки за рахунок відсутності необхідності друкування паперової контрольної стрічки та її зберігання протягом 3-х років.
Крім того, використання електронної контрольної стрічки призведе до значного скорочення перевірок платників податків.
Відповідно до змін, внесених до Закону України від 06.07.95р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі Закон № 265), з 01 січня 2013 року подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій до органів державної податкової служби в електронному вигляді для суб`єктів господарювання є обов`язковим.
На виконання положень Закону №265 Міністерством фінансів України Наказом від 08.10.12р. № 1057 затверджено Порядок і механізм передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних чеків реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв`язку до органів ДПС та Вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронному вигляді.
Наказом ДПС України від 21.12.12р. № 1159 затверджено Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, в якому наведені РРО (ЕККР та портативні ЕККА), які створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді, та які вже у своїй конструкції містять модеми та мають можливість направляти до органів ДПС фіскальні звіти по дротовим та бездротовим каналам зв`язку.
Якщо РРО включено до нового Держреєстру, але його конструкція не дозволяє виконувати вимоги законодавства щодо надання РРО-звітності по дротовим та бездротовим каналам зв`язку, то такий РРО необхідно дообладнати до 01.07.2013 року, звернувшись до сервісних центрів або до виробника РРО. З цієї дати до суб`єктів господарювання, які не виконуватимуть вимог законодавства в частині надання РРО - звітності, будуть застосовуватися фінансові санкції.
А саме, до суб`єктів господарювання застосовуватимуться фінансові санкції у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.) в разі неподання до органів ДПС звітності, пов`язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з реєстраторів розрахункових операцій по дротових або бездротових каналах зв`язку.
Перевірити свій РРО в новому Державному реєстрі РРО на єдиному веб – порталі ДПС України: www.sts.gov.ua.
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Привести РРО у відповідність із законом необхідно до 1 липня
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz