Субота, 18.05.2024, 19:04

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Деякі питання проведення перевірок платників податків
Деякі питання проведення перевірок платників податків
ЗмиевскаяГНИДата: Середа, 29.05.2013, 13:06 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Міністерство доходів і зборів в листі від 10.04.2013р. № 111/4/99-99-17-01-02-10 нагадало про основні положення Податкового кодексу України (далі - ПКУ) щодо здійснення перевірок платників податків органами ДПС.
Відповідно до п. 75.1 ПКУ органи ДПС мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.
Камеральні та документальні перевірки проводяться органами ДПС в межах їх повноважень виключно у випадках та у порядку, встановлених ПКУ, а фактичні перевірки - ПКУ та іншими законами України, контроль за дотриманням яких покладено на органи ДПС.
При цьому згідно з п. 77.1 ПКУ документальна планова перевірка повинна бути передбачена у плані-графіку проведення планових документальних перевірок. В план-графік проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи ДПС (п. 77.2 ПКУ).
Документальна позапланова перевірка не передбачається у плані роботи органу ДПС і проводиться за наявності хоча б однієї з обставин, визначених ПКУ, зокрема: за результатами перевірок інших платників податків або отримання податкової інформації виявлено факти, що свідчать про можливі порушення платником податків податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи ДПС, - якщо платник податків не надасть пояснення та їх документальне підтвердження на обов'язковий письмовий запит органу ДПС протягом 10 робочих днів з дня отримання запиту; платник податків не подав у встановлений законом строк податкову декларацію або розрахунки, якщо їх подання передбачено законом і т. п.
Камеральна перевірка проводиться посадовими особами органу ДПС без будь-якого спеціального рішення керівника такого органу. Зазначеної перевірці підлягає вся податкова звітність суцільним порядком (п. 76.1 ПКУ).
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Деякі питання проведення перевірок платників податків
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz