Субота, 18.05.2024, 19:04

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Податкові накладні повинні заповнюватись державною мовою
Податкові накладні повинні заповнюватись державною мовою
ЗмиевскаяГНИДата: Понеділок, 27.05.2013, 17:01 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Відповідно до пункту 2 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну України від 01.11.2011 N 1379, податкова накладна заповнюється державною мовою за встановленою формою.
Конституцією України встановлено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Положення про українську мову як державну міститься у розділі I "Загальні засади" Конституції України, який закріплює основи конституційного ладу в Україні.
Згідно статті 10 Конституції України державною мовою в Україні є українська мова.
Законом України "Про засади державної мовної політики" (ст. 7) встановлено, що регіональна мова або мова меншини (мови) використовуються на відповідній території України в роботі місцевих органів державної влади, органів Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, застосовується і вивчається в державних і комунальних навчальних закладах, а також використовується в інших сферах суспільного життя в межах і порядку, що визначаються Законом.
Оскільки вимоги стосовно заповнення податкової накладної та безпосередньо її форми стосуються не лише одного певного регіону, а території України в цілому, податкові накладні повинні заповнюватись державною мовою.
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Податкові накладні повинні заповнюватись державною мовою
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz