Субота, 04.05.2024, 22:12

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Не зволікайте з оновленням касової техніки
Не зволікайте з оновленням касової техніки
ЗмиевскаяГНИДата: Субота, 27.04.2013, 12:46 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
ДПІ у Зміївському районі нагадує, що з 1 січня 2013 року суб'єкти господарювання повинні в обов'язковому порядку подавати в податкову службу інформацію про обсяг розрахункових операцій, проведених у готівковій або безготівковій формі, за дротовими або бездротовими каналами зв'язку.
Додаткових обов'язків для суб'єктів господарювання не передбачається, змінився лише порядок подання звітності. Так, замість звітності на паперових носіях 1 раз на місяць, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяцем, передбачено її подання в електронному вигляді по дротових або бездротових каналах зв'язку.
Для цього вводиться так звана "електронна стрічка" - електронна звітність за допомогою касової техніки. Завдяки їй передача звітності буде відбуватися в автоматичному режимі.
Електронна контрольна стрічка реєстраторів розрахункових операцій є електронною копією розрахункових документів, вона зберігається в пам'яті касового апарата або модему, приєднаного до нього. Один раз на добу дані електронної стрічки будуть передаватися на загальний сервер обробки даних у ДПС України. Це має на меті не тільки спростити процес подання звітності, але і позбавити підприємців необхідності купувати і зберігати протягом 3-х років паперову контрольну стрічку. Також нововведення дозволить уникнути розбіжностей між первинною документацією і поданими даними звітності.
Сьогодні власники РРО повинні визначитися: або купувати нові реєстратори розрахункових операцій, що створюють контрольну стрічку в електронній формі та містять вбудовані модеми, або доопрацювати існуючу касову техніку та приєднати до неї відповідні модеми для передачі звітної інформації.
Незважаючи на те, що вимога використовувати електронну касову стрічку вводиться з 1 січня, підприємцям дано півроку на адаптацію нововведення. До середини 2013 року штрафів і санкцій за помилки при впровадженні нової технології не буде.
Відповідальність за неподання до органів ДПС звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО, дротовими або бездротовими каналами зв’язку у разі обов’язковості її подання передбачено починаючи з 01.07.2013 р.
Так, за неподання до органів ДПС звітності, пов’язаної із застосуванням РРО, розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО, дротовими або бездротовими каналами зв’язку в разі обов’язковості її подання, до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції, застосовуватимуться фінансові санкції у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.).
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Не зволікайте з оновленням касової техніки
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz