Четвер, 02.05.2024, 15:55

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Міндоходів вдосконалюватиме антикорупційні практики
Міндоходів вдосконалюватиме антикорупційні практики
ЗмиевскаяГНИДата: Четвер, 25.04.2013, 10:38 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Прес-служба Міндоходів
Міністерство доходів і зборів у тісній співпраці з фахівцями ЄБРР планує вдосконалювати практики мінімізації корупційних ризиків у митних та податкових органах. Про це сьогодні під час зустрічі з делегацією ЄБРР повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.
«Міністерство сьогодні активно працює над розробкою комплексної системи захисту прав бізнесу та інвесторів, яка б дозволила звести нанівець будь-який адміністративний тиск, корупційні ризики та захистити права бізнесу та інвесторів. Ми вдячні представникам ЄБРР за консультації та допомогу у питанні розробки дієвих заходів для боротьби із корупцією», - підкреслив Міністр.
Зі свого боку Марк Піт, Президент Базельського інституту та Голова Робочої групи ОЕСР з хабарництва у міжнародних ділових операціях, підкреслив готовність ЄБРР до конструктивної співпраці з Міністерством у розробленні ефективних антикорупційних ініціатив.
Під час зустрічі Олександр Клименко повідомив, що запроваджена у податковій службі система внутрішнього аудиту корупційних проявів за підсумками 2012 року дозволила попередити в 10 разів більше корупційних правопорушень, ніж у попередньому. Її особливість полягає в тому, що головний акцент робиться на профілактичній роботі та аналізі корупційних ризиків в розрізі кожного регіону та навіть окремої інспекції, а не тільки на реагуванні на конкретні прояви службових правопорушень. Після утворення Міністерства доходів і зборів відповідні практики застосовуються і для співробітників митних підрозділів.
«У разі виявлених фактів правопорушень з боку співробітників Міністерства ми займаємо безапеляційну позицію. Наприклад, в межах проведення антикорупційної спецоперації «Держкордон-2013» співробітниками Міндоходів була виявлена схема фіктивних транзитних переміщень, яка реалізовувалася за безпосередньої участі керівного та особового складу Луганської митниці. Після завершення службового розслідування по усіх співробітниках, що причетні до цієї схеми, будуть прийняті відповідні кадрові рішення та передбачені законодавством санкції. Керівника Луганської митниці вже звільнено із займаної посади», - повідомив Міністр.
Зокрема, співробітниками Міндоходів виявлено, що протягом березня через зону діяльності Чернівецької обласної митниці в режимі «транзит» в Україну в`їхали 14 транспортних засобів з високоліквідними товарами (одяг, взуття), які в подальшому нібито поїхали в Російську Федерацію через митний пост «Красна Талівка» Луганської митниці. Зазначені переміщення мали нетиповий маршрут, а окремі транспортні засоби занадто швидко (на наступний день) поверталися на митну територію України з РФ. У співпраці з російськими колегами було встановлено, що 7 транспортних засобів в'їхали на територію Росії порожніми, а інші взагалі не в'їжджали. За підрахунками фахівців Міндоходів, у разі успіху цієї «афери» бюджету могло бути завдано збитків на суму понад 3 млн. грн.
Міністр повідомив, що спецоперація «Держкордон-2013» продовжена до кінця року.
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Міндоходів вдосконалюватиме антикорупційні практики
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz