Четвер, 02.05.2024, 22:55

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » До уваги платників «хмільного» збору
До уваги платників «хмільного» збору
ЗмиевскаяГНИДата: Понеділок, 15.04.2013, 17:55 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Пункт 2 розділу ХІХ Податкового кодексу доповнено абзацом, відповідно до якого Закон України від 09.04.99 р. №587-XIV «Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства» визнано таким, що втратив чинність.
При цьому підрозділ 10 розділу ХІХ цього Кодексу доповнено новим п.16, згідно з яким тимчасово, до 01.01.2018 р., встановлюється збір на розвиток виноградарництва, садівництва і хмелярства.
Цим пунктом також визначено:
- платників збору – суб’єктів підприєминицької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво;
- об’єкт оподаткування збору – виручка – товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв і пива, у тому числі за операціями, що не передбачають оплати у грошовій формі;
- ставку збору – 1,5% від об’єкта оподаткування, визначеного пп.1.3 цього пункту.
Увага! Особливості справляння збору суб’єктами господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, встановлюються главою 1 розділу XIV Податкового кодексу.
Виробники алкогольних напоїв і пива є платниками збору лише за умови реалізації ними цієї продукції у роздрібній торгівлі безпосередньо споживачам.
У разі постачання такої продукції суб’єктам оптової та роздрібної торгівлі власного виробництва вони не є платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
За несвоєчасну сплату збору справляються пеня та штрафи у порядку, визначеному Податковим кодексом.
Статтею 10 Закону № 5515 встановлено, що у Загальному фонді Державного бюджету України на 2013 рік до доходів належать, зокрема, надходження збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.
Отже, надходження збору (контролюється органами ДПС) є одним із джерел формування Загального фонду Держбюджету України на 2013 рік.
Звертаємо увагу на те, що порядок оподаткування, об’єкт оподаткування, а також перелік кола платників збору не зазнали змін порівняно з положеннями Закону №587, який втратив чинність, відмінність полягає лише у спрямуванні надходжень від збору.
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » До уваги платників «хмільного» збору
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz