Субота, 18.05.2024, 00:41

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Міндоходів завжди готове до діалогу з бізнесом
Міндоходів завжди готове до діалогу з бізнесом
ЗмиевскаяГНИДата: Середа, 03.04.2013, 10:46 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Прес-служба Міндоходів
Міністерство доходів і зборів України, як стабільний та прогнозований партнер для бізнесу, завжди готове до конструктивного діалогу з бізнесом у питаннях гармонізації податкової та митної політики та поліпшення інвестиційного клімату в Україні. Про це повідомив Міністр Олександр Клименко на зустрічі з представниками Американської торгівельної палати.
«Забезпечення легкості ведення бізнесу в Україні - це завдання, над яким сьогодні за дорученням Президента працює і Міндоходов, і уряд в цілому. У минулому році в рейтингу Doing Business Україна вже піднялася на 15 пунктів, у сфері оподаткування - на 18. Але ми не можемо собі дозволити жити минулими перемогами, потрібний постійний рух вперед, динаміка. У нас амбітна мета - увійти до ТОП-100 країн за легкістю ведення бізнесу. І ми бачимо шляхи її досягнення», - запевнив Міністр іноземних інвесторів.
За словами Олександра Клименка, Міністерство постійно працює над удосконаленням системи адміністрування податків і митних процедур, розширенням можливостей електронних сервісів та спрощенням звітності. Міністр підкреслив, що електронні сервіси будуть активно запроваджуватися не тільки в податковій сфері, де вони вже є звичним явищем, а й у митній. Вже зафіксоване істотне зростання кількості оформлених електронних митних декларацій. Так, якщо в січні 2012 року кількість митних декларацій, оформлених в електронному вигляді становила лише 2% від усієї кількості оформлених декларацій, то у лютому 2013 року в електронному вигляді оформлено 75% митних декларацій.
Важливим завданням Міністерства є своєчасне відшкодування ПДВ для підтримки обігових коштів підприємств. Американські компанії, до речі, серед лідерів за відшкодуванням ПДВ. Так, у 2012 році при заявці на відшкодування на розрахункові рахунки від американських підприємств 3,4 млрд.грн, було відшкодовано 3,8. млрд. грн. Інвестори з США досить активно користуються автоматичною системою відшкодування ПДВ - за цією системою у 2012 році відшкодовано 41,6% всіх сум (1,5 млрд.грн).
Серед пріоритетів Міністерства Олександр Клименко також назвав створення рівних конкурентних умов для бізнесу за рахунок детінізації економіки, боротьби з контрабандою, законодавчого запровадження механізмів контролю за трансфертним ціноутворенням. Не менш важливим напрямом роботи є інвентаризація податкових пільг, яку на даний момент проводить Міндоходів у складі спеціально створеної для цього урядової комісії.
«Ми маємо намір залишити тільки ті пільги, які дійсно виконують свою стимулюючу функцію. Питання скасування пільг ми плануємо винести на обговорення з бізнесом, у тому числі, в рамках Інвестиційної Ради, щоб інвестори самі дали оцінку доцільності тих чи інших пільг», - зауважив Міністр.
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Міндоходів завжди готове до діалогу з бізнесом
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz