Четвер, 02.05.2024, 23:56

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » ФОП «спрощенці» повинні зберігати первинні документи
ФОП «спрощенці» повинні зберігати первинні документи
ЗмиевскаяГНИДата: П`ятниця, 22.02.2013, 17:40 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Відповідно до ст. 44 Податкового кодексу України фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку зобов'язані зберігати первинні документи, на підставі яких заповнювалися дані Книги обліку доходів і витрат та складалася Податкова декларація платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця. До таких документів належать, зокрема, виписка з банку, квитанція, чек або документ довільної форми про наявність оплати товарів, робіт або послуг, якщо вони придбавались у громадян або у фізичних осіб – підприємців, а також інші первинні документи, які використовуються для складання податкової звітності з інших податків і зборів - у разі їх сплати.
Підприємці - платники єдиного податку першої, другої груп і третьої, п'ятої груп, які не є платниками ПДВ, ведуть Книгу обліку доходів (п.п. 296.1.1 ПКУ). У цій Книзі відображаються лише отримані доходи.
Відповідно до п. 44.3 ПКУ первинні документи повинні зберігатися не менше 1095 днів з дня подання відповідної податкової декларації платника єдиного податку або іншої податкової звітності, для складання якої вони використовуються.
За незбереження первинних документів до платників єдиного податку застосовується штраф відповідно ст. 121 ПКУ у розмірі 510 гривень. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » ФОП «спрощенці» повинні зберігати первинні документи
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz