Четвер, 02.05.2024, 20:14

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Гапон  
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Про запровадження РРО з «електронною стрічкою»
Про запровадження РРО з «електронною стрічкою»
ЗмиевскаяГНИДата: Понеділок, 18.02.2013, 18:32 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Користувачі
Повідомлень: 8420
Репутація: 0
Питання запровадження РРО з контрольною стрічкою в електронній формі розглядалися під час семінару, що відбувся 15 лютого в приміщенні ДПІ у Зміївському районі. У заході взяли участь перший заступник начальника ДПІ Наталія Курбатова, головний державний податковий ревізор-інспектор відділу відділу моніторингу грошових операцій ДПС у Харківській області Віталій Білоус, представники Центрів сервісного обслуговування РРО.
Перший заступник начальника ДПІ Наталія Курбатова нагадала присутнім, що з 01 січня 2013 року для суб’єктів господарювання стало обов’язковим подання звітності про використання реєстраторів розрахункових операцій до органів державної податкової служби в електронному вигляді.
Як зауважили податківці, нові норми законодавства не вводять додаткових обов’язків для суб’єктів господарювання, а лише змінюють старий порядок подання звітності. Так, замість подання звітності на паперових носіях 1 раз на місяць, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця, передбаченої подання в електронному вигляді по дротовим або бездротовим каналам зв’язку.
Основною метою прийняття зазначених норм є створення більш комфортних умов для суб’єктів господарювання.
На сьогодні вже затверджено Державний реєстр касових апаратів, які відповідають усім технічним нормам та дозволяють передавати «електронні стрічки». В той же час передбачено і переобладнання касової техніки яка вже використовується підприємцями і строк служби якої не закінчиться принаймні декілька років.
Представники Центрів сервісного обслуговування доповіли про свою готовність здійснювати продаж, установку, необхідне доопрацювання РРО у відповідності до вимог законодавства та навчити платників податків роботі з касовою технікою нового зразка.
Наостанок підприємців поінформували, що для їх зручності, не дивлячись на те, що нова форма подання звітності введена з 1 січня, для представників бізнесу передбачено перехідний період до 1 липня 2013 року аби переобладнати або придбати касові апарати. Саме з цього моменту на платників чекають штрафні санкції за невиконання вимог закону.
 
Форум » Оголошення ДПІ » Оголошення ДПІ » Про запровадження РРО з «електронною стрічкою»
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz