Четвер, 28.03.2024, 12:47

null   Зміївська районна рада         null
Головна | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » "АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ОПОДАТКУВАННЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ"
"АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ОПОДАТКУВАННЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ"
SvitlanaДата: Понеділок, 31.03.2014, 14:58 | Повідомлення # 16
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 11
Репутація: 0
Які документи посадовіособи повинні пред’явити платнику податків для проведення документальних
виїзних чи фактичних перевірок?
 
ОльгаКотлярДата: Понеділок, 31.03.2014, 15:01 | Повідомлення # 17
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Чи
обов’язково на зовнішньоекономічному договорі повинна стояти печатка
нерезидента та чи може договір бути оформлений в електронному вигляді?
 
НиколайДата: Понеділок, 31.03.2014, 15:04 | Повідомлення # 18
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 15
Репутація: 0
Чи необхідно  подавати декларацію про майновий стан тадоходи спадкоємцю, який сплатив податок на доходи фізичних осіб до нотаріально
оформлення об’єкту спадщини?
 
ГапонДата: Понеділок, 31.03.2014, 15:09 | Повідомлення # 19
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Svitlana ()
Які документи посадовіособи повинні пред’явити платнику податків для проведення документальних виїзних чи фактичних перевірок?

Доброго дня! Дякую за запитання.
Керівник органу Міндоходів приймає рішення про документальну позапланову перевірку (із зазначенням підстав для проведення перевірки, дати її початку та тривалості), яке оформлюється наказом. Право на проведення позапланової перевірки надається контролюючим органам лише у випадку, коли платнику податку до початку перевірки вручено під підпис копію наказу про проведення документальної позапланової перевірки.
Крім того, відповідно до ст. 81 Податкового кодексу контролюючі органи можуть бути допущені до позапланової перевірки дише за умови пред'явлення:
• направлення на проведення такої перевірки;
• службового посвідчення осіб, які зазначені у направленні на проведення перевірки.
Непред'явлення платнику податків цих документів або їх пред'явлення з порушенням встановлених вимог є підставою для недопущення посадових осіб контролюючого органу до проведення документальної позапланової перевірки. Відповідно до Податкового кодексу відмовлятися від проведення перевірок з інших підстав платник податків не має права.
 
ГапонДата: Понеділок, 31.03.2014, 15:12 | Повідомлення # 20
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата ОльгаКотляр ()
Чи обов’язково на зовнішньоекономічному договорі повинна стояти печатка нерезидента та чи може договір бути оформлений в електронному вигляді?

Доброго дня! Дякую за запитання.
Відповідно до п.1 ст.181 Господарського кодексу України господарський договір за загальним правилом викладається у формі єдиного документа, підписаного сторонами та скріпленого печатками. Допускається укладення господарських договорів у спрощений спосіб, тобто шляхом обміну листами, факсограмами, телеграмами, телефонограмами тощо, а також шляхом підтвердження прийняття до виконання замовлень, якщо законом не встановлено спеціальні вимоги до форми та порядку укладення даного виду договорів.
Отже, здійснення правочинів, що фіксують результати виконання договорів у сфері зовнішньоекономічної діяльності, повинно здійснюватися відповідно до вимог Закону України ”Про зовнішньоекономічну діяльність”, Господарського кодексу України та інших законів України.
Абзацом 2 ст.6 Закону зовнішньоекономічний договір (контракт) укладається суб’єктом зовнішньоекономічної діяльності або його представником у простій письмовій формі, якщо інше не передбачено міжнародним договором України чи законом.
Враховуючи викладене, чинне законодавство України передбачає укладення зовнішньоекономічного договору (контракту) у письмовій формі та скріплення його печатками, якщо інше не передбачено міжнародним договором України.
 
ГапонДата: Понеділок, 31.03.2014, 15:14 | Повідомлення # 21
Генералісимус
Група: Модератори
Повідомлень: 5627
Репутація: 0
Цитата Николай ()
Чи необхідно  подавати декларацію про майновий стан тадоходи спадкоємцю, який сплатив податок на доходи фізичних осіб до нотаріально оформлення об’єкту спадщини?

Доброго дня! Дякую за запитання.
Відповідно до норм Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна у межах, що оподатковується згідно з Розділом IV Податкового кодексу.Фізичні особи – платники податку, які одержали дохід лише у вигляді об’єктів спадщини та сплатили податок на доходи з фізичних осіб до їх нотаріального оформлення, не зобов’язані включати вартість (суму) такої спадщини до складу загального річного оподатковуваного доходу та подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.
 
Форум » ФОРУМ ДПІ » ІНТЕРНЕТ КОНФЕРЕНЦІЯ » "АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ОПОДАТКУВАННЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ"
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz